A boldogság tanulható

2023.04.12.

Bármily hihetetlenül hangzik is ez elsőre, mégis nagyon igaz. A boldogság tényleg tanulható!

Hadd kezdjem egy Dr Joe Dispenza-tól származó idézettel:

Hogyan leszünk boldogok? Dr. Joe válasza:

„Hagyd abba a boldogtalanságot! „Szokj le” azokról a gondolatokról, amelyek boldogtalanná tesznek, kezdj el olyan dolgokat tenni, amitől jobban érzed magad, ne élj azokkal az érzelmekkel, amelyek lehangolnak. Hagyd abba a panaszkodást!”

Dr. Joe Dispenza, az elme és test közötti kapcsolat világhírű szakértője, olyan szavakat használ, amik előremutatóak és inspirálók. Mégis, miért olyan nehéz dolog megtenni azt, amit a fenti idézetben mond, tudniillik, hogy „hagyjuk abba” a boldogtalanságot?

Sajnos hajlamosak vagyunk ragaszkodni azokhoz a gondolatokhoz és érzelmekhez, amelyeket már jól ismerünk. Ez olyan, mintha egy már régen használt, de rosszul működő porszívót használnánk ahelyett, hogy lecserélnénk egy újra.

Az életünk állandóan változik, ennek ellenére gyakran ragaszkodunk olyan szokásokhoz, gondolatokhoz, amelyek már nem szolgálnak minket. A boldogtalanság, a panaszkodás csak rombolja az életünket, mégis nehezen mondunk le róla.

Hogyan lehet hát kilépni ebből az ördögi körből és „megtanulni” a boldogságot?

Az első lépés az, hogy felismerjük, milyen hatással vannak a gondolataink, érzéseink az életünkre. Ha folyton csak a negatív dolgokra koncentrálunk, akkor a boldogság helyett a boldogtalanság válik az életünk állandó részévé. Azonban ha olyan dolgokra összpontosítunk, amelyek örömmel töltenek el minket, boldogabb, kiegyensúlyozottabb életet élhetünk.

A második lépés az, hogy ténylegesen tegyünk is valamit a boldogság eléréséért. Csináljunk olyan dolgokat, amik örömet okoznak nekünk. Ne gondoljunk itt nagy dolgokra. Sétáljunk az erdőben, nézzünk meg egy jó filmet, menjünk úszni, találkozzunk a barátainkkal, vegyünk egy forró fürdőt. Ezek az apró örömök kulcsfontosságúak ahhoz, hogy jól érezzük magunkat.

Természetesen vannak nehéz időszakok is az életünkben. Ilyenkor könnyen „esünk vissza” A korlátozó gondolatok hatalma – Avagy: Hogyan győztük le az angolokat?, és kezdünk el panaszkodni.

Ezek a nehézségek azonban lehetőséget adnak arra, hogy fejlődjünk és megerősödjünk. Ahelyett, hogy engednénk a boldogtalanság érzésének, Dr. Joe arra bátorít minket, hogy hagyjuk abba a negatív gondolatokon és érzelmeken való rágódást, és inkább tegyük azt, ami boldoggá tesz minket.

Az én életemben is volt egy sajnos meglehetősen hosszú időszak, amikor mindennek éreztem magam, csak boldognak nem. Visszatekintve, a problémáim ugyan néha valóban nagyok voltak, de azért ilyen sokáig nem kellett volna belesüppednem a boldogtalanság mocsarába. Valahogy mégis jó volt (?) abban dagonyázni.

Azonban – szerencsére – eljött az a pillanat, amikor már annyira kényelmetlenül éreztem magam a boldogtalan, sértődött nő szerepében, hogy elkezdtem „áthuzalozni” az agyamat, megváltoztatni a gondolkodásomat, más emberré válni.

Mára elmondhatom, hogy sokkal több boldogság van az életemben, pontosabban sokkal több dolgot veszek észre, aminek örülhetek. Mindez tudatos döntés eredménye. Nem örököltem, vagy nyertem egy vagyont, nem költöztem nagyobb lakásba, nem vettem új autót, életem szerelmét se találtam meg. Egyszerűen elkezdtem másképp gondolkozni.

Aki nem hiszi, csinálja utánam! Garantáltan működik.

 

 

a java most jon footer

Kövesse közösségi oldalainkat!

a java most jon footer

Kövesse közösségi oldalainkat!

Copyright by Vécsey Katalin 2019. Minden jog fenntartva.
Honlap készítője: PRove Kommunikáció

Copyright by Vécsey Katalin 2019. Minden jog fenntartva. Honlap készítője: PRove Kommunikáció