Miért fontos a mentális egészség kérdésével foglalkozni a munkahelyen?

2023.11.22.

Napjainkban egyre többen küzdenek kiégéssel, vagy kerülnek kiégés közeli állapotba. Ezt az élet szinte minden területén megmutatkozó egyre fokozódó bizonytalanság, a Covid utáni helyzet –nem mindenki akar, illetve mer visszamenni közösségben dolgozni – egyaránt okozhatja. Ezért különlegesen fontos a mentális egészség kérdésével foglalkozni a munkahelyeken is.

A multinacionális vállalatoknál hozzájárul még ezekhez a munkavállalók iránt megmutatkozó egyre nagyobb elvárás, a fokozódó túlterheltség. Gyakran előfordul, hogy egy ember két ember feladatát kényszerül ellátni. Rövid határidőn belül kell rengeteg dolgot elintézni, értekezleteken részt venni – sokszor feleslegesen -, és még sorolhatnám.

A munkahelyi vezetőkre is nagy nyomás nehezedik, hiszen hozniuk kell az elvárt eredményeket. Nem lényeges, hogyan, de a kitűzött célokat meg kell valósítani. Emellett „természetesen” eltörpül a mentális egészség kérdése.

Sajnálatos, de igaz, hogy az emberek sokszor nem mernek beszélni a problémájukról, mivel attól félnek, ha így tesznek, elveszítik a munkájukat. A HR-nek jelentős szerepe lehet/van abban, hogy támogatást nyújtson az arra rászorulóknak.

Mostanában szerencsére egyre több helyen kezdik felismerni, mennyire fontos a munkavállalók mentális egészsége. Ennek jelentőségét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy a szorongással, depresszióval, kiégéssel küszködő munkavállalók milyen gyakran jelentenek beteget, esnek ki a munkából.

Mit lehet tenni?

Természetesen sokféle megoldás létezik. Ezek közül az egyik lehetséges megoldás, hogy elkészíttetik munkatársaik Motivációs Térképét. Miért jó ez? Mert a motiváció az a hajtóerő, amiért nap, mint nap felkelünk és bemegyünk dolgozni. Motiválatlanul nem lehet hosszútávon jó teljesítmény nyújtani.

Ez az egyedülálló eszköz megmutatja, kinek, mik a fő motivátorai, valamit számszerűsítve azt is, ezek mennyire vannak kielégítve. Ennek ismeretében már el lehet dönteni, mit lehet tenni, hogy az illető jobban érezze magát, jobb legyen a mentális egészsége, következésképpen jobban dolgozzon.

Az egyéni Motivációs Térkép mellet el lehet készíteni egy csapat, vagy egy szervezet Motivációs Térképét is.

a java most jon footer

Kövesse közösségi oldalainkat!

a java most jon footer

Kövesse közösségi oldalainkat!

Copyright by Vécsey Katalin 2019. Minden jog fenntartva.
Honlap készítője: PRove Kommunikáció

Copyright by Vécsey Katalin 2019. Minden jog fenntartva. Honlap készítője: PRove Kommunikáció