Miért fontos a célkitűzés?

2019.09.02.

Saját tapasztalatomból tudom, milyen az, ha nincs konkrét célunk az életben.

 

Az évek során sokat tanultam, belekezdtem különféle dolgokba, aztán amilyen gyorsan lángra kapott a lelkesedésem, olyan gyorsan el is múlt. Ezt sokáig azzal magyaráztam, hogy Ikrek jegyű vagyok, az Ikrek márpedig ilyenek. Kellemes kifogás a célkitűzés elkerülésére, nem?

Igen ám, de így nem jutottam egyről a kettőre, ez pedig az utóbbi időben kifejezetten frusztrált. Így aztán elkezdtem még több könyvet olvasni, de ez sem segített. Aztán valahol szembe jött velem az a mondat, miszerint „céltalan hajónak nem kedvez a széljárás”. Na, erre már felkaptam fejem. Heuréka! Itt van a kutya elásva! Ilyen egyszerű!

Vagy mégsem? Mi legyen hát a célom, mivel is szeretnék valójában foglalkozni, hiszen annyi minden érdekel? Nyissak kávézót? Utazgassak a világban és legyek blogger? Legyek coach? Végtelen a variáció.

Az igazi áttörést két dolog hozta meg.

Megismerkedtem valakivel, aki coach, valamint én magam is motivációs térkép coach lettem. A képzés során természetesen nekem is elkészült a motivációs térképem, amiből megtudtam, mik a fő motivátoraim, és egyben azt is, hogy ezek mennyire nincsenek kielégítve. Ezek ismeretében már kezdett alakot ölteni a célom.

A továbblépésben az is segített, hogy a coaching alkalmak során tisztáztuk milyen korlátozó hiedelmeim vannak, és számomra mik a fő értékek. Ettől kezdve biztosan tudom, számomra az a legfontosabb, hogy segíthessek az embereknek, valamint az, hogy értelme legyen annak, amit csinálok, és használhassam kreativitásomat. Meg is van a célkitűzés!

Magára ismert? Ha igen, van kedve a segítségemmel jobbá tenni az életét? Ne habozzon, jöjjön el egy ingyenes coaching ülésre, hogy megtudja, hogyan dolgozom.

Tudja, „a java most jön”!
a java most jon footer

Kövesse közösségi oldalainkat!

a java most jon footer

Kövesse közösségi oldalainkat!

Copyright by Vécsey Katalin 2019. Minden jog fenntartva.
Honlap készítője: PRove Kommunikáció

Copyright by Vécsey Katalin 2019. Minden jog fenntartva. Honlap készítője: PRove Kommunikáció