A fontos célok – Hogyan tűzzünk ki célokat?

2019.09.02.

A fontos célok életünk mérföldkövei. Az egyik legfontosabb kérdés, hogyan kell úgy kitűzni célokat, hogy azok meg is valósuljanak.

 

Januárban sokan teszünk valamilyen fogadalmat: „Rendszeresen eljárok sportolni.”; „Lefogyok pár kilót.” stb. (ezek is nagyon fontos célok.) Akkor, abban a pillanatban, még komolyan hiszünk benne, hogy így is lesz. Februárra aztán kiürülnek a konditermek, és boldogan esszük a finom péksüteményeket. Miért van ez így? Nem másért, mint hogy igazából nem tudjuk hogyan kell úgy kitűzni célokat, hogy azok meg is valósuljanak.

Íme néhány ötlet a fontos célok megvalósításához:
  • Tűzzük ki a célt! (Le akarok fogyni.)
  • Tegyük vonzóvá tudatalattink számára! (Képzeljük el magunkat 5 kilóval könnyebben egy szép fürdőruhában a tengerparton. Ugye milyen jól nézünk ki?) Minél részletesebben írjuk le ezt a képet, annál vonzóbbá válik, annál több energiát fogunk magunkban érezni, hogy realizáljuk vágyunkat.
  • Vegyük számba azokat a korlátozó hiedelmeket, negatív érzelmeket, amiket a cél kitűzésekor érzünk! (Úgyse fog sikerülni. Már sokszor megpróbáltam, de mindig visszahíztam. Egy bizonyos kor fölött lehetetlen lefogyni.)
  • Konkretizáljuk a célt! (2019 szeptemberéig lefogyok 5 kilót.)
  • Ambiciózus célt tűzzünk ki. (Ne elégedjünk meg egy kilóval, célozzuk meg az öt kiló fogyást! Még mindig jobban járunk, ha az eredeti cél 70 százalékát valósítjuk meg, mintha ragaszkodtunk volna a kevésbé ambiciózus célunkhoz.)
Viccesen azt is mondhatnám, ezek a legfontosabb fontos célok:

Mi akarjuk elérni ezt a célt, ne mások hatására tűzzük ki! A motivációnak belülről kell fakadnia.

Ha nem tudja pontosan, merre kell haladnia, készíttesse el motivációs térképét, melynek segítségével látni fogja céljait!

a java most jon footer

Kövesse közösségi oldalainkat!

a java most jon footer

Kövesse közösségi oldalainkat!

Copyright by Vécsey Katalin 2019. Minden jog fenntartva.
Honlap készítője: PRove Kommunikáció

Copyright by Vécsey Katalin 2019. Minden jog fenntartva. Honlap készítője: PRove Kommunikáció