Reggeli rutin

2024.04.03.

Reggeli rutin. Na, NE!!!

 

Nem tudom eléggé hangsúlyozni, mennyire fontos, hogy egy legyen egy jól bevált reggeli rutinunk ahhoz, hogy sikeresek legyünk.

A minap Mel Robbins egyik podcast-ját hallhattam, aki erről a témáról beszélt. Igazából azért érintett meg, mert fél év igen következetes munkavégzés után elvesztettem a fonalat, hála annak a „kedves” embernek, aki megszabadított az újonnan megszerzett ezer ismerősömtől az egyik közösségi média felületen.

Talán nem meglepő, hogy ez egy időre (örökre?)  elvette a kedvemet annak a felületnek a használatától. Ki kellett találnom valami más módot, hogyan érhetem el leendő ügyfeleimet. Eközben mintegy magától „lekattantam” a jól bevált reggeli rutinomról. Hogy ez mennyire helytelen volt, most látom be igazán.

Mihez vezet, ha akkor kelünk fel, amikor kedvünk tartja? Valószínűleg a végén kapkodva kell elkészülnünk, nem lesz időnk leülni rendesen megreggelizni, rohannunk kell a munkába. Ez stresszel jár, méghozzá sokkal. Ez nem csak ránk nézve káros, másokra és a munkánk minőségére is kihat.

Jobban tesszük tehát, ha kialakítunk egy egészséges reggeli rutint, aztán ha törik, ha szakad, ragaszkodunk hozzá. Ennek egyik áldásos hatása a megnövekedett önbecsülésünk.

A gazdag emberek szinte kivétel nélkül nagyon korán kelnek, egy szigorú menetrend szerint alakítják a napirendjüket. Nem halogatnak, teszik, amit tenniük kell. Egyenes úton haladnak a kitűzött céljuk felé.

Ha már arra se tudod rávenni magadat, hogy kikelj az ágyból, amikor csörög az ébresztőd, hogyan fogod rávenni magad arra, hogy megtedd az igazán nehéz, fontos dolgokat? – teszi fel a kérdést Mel Robbins.

Természetesen egy új szokás, egy rutin kialakítása nem megy egyik percről a másikra. Ehhez is, mint szinte mindenhez, kitartás, eltökéltség, kellő önfegyelem kell.  Különböző nézetek vannak arról, mennyi ideig tart ez a folyamat. A magam részéről nem tudom, kinek van igaza. Az azonban biztos, hogy maximális elköteleződésre lesz szükség, hogy sikert érjünk el.

Azonban biztos, hogy erőfeszítésünk eredménye egy sikeresebb élet lesz, amelyben nem kell azon lamentálnunk, hogy semmire sincs időnk, hiszen jó időbeosztással, kellő rutinnak sokkal könnyebben fogjuk a dolgainkat intézni. Ismerőseink pedig magukban fel fogják tenni a kérdést: honnan van neki mindenre ideje?

 

a java most jon footer

Kövesse közösségi oldalainkat!

a java most jon footer

Kövesse közösségi oldalainkat!

Copyright by Vécsey Katalin 2019. Minden jog fenntartva.
Honlap készítője: PRove Kommunikáció

Copyright by Vécsey Katalin 2019. Minden jog fenntartva. Honlap készítője: PRove Kommunikáció