Kell egy kis energialöket a csapatodnak? Itt a segítség!

2024.02.12.

Energialöket többféle módon adható, de melyik az a módszer, ami tartósan magasan is tartja az energia szintet?

Ez első kérdés, mi adja nekünk az energiát ahhoz, minden nap kellő lelkesedéssel menjünk be dolgozni? A válasz nagyon egyszerű: a motiváció.  Biztos előfordult már mindenkivel, hogy bal lábbal kelt fel, kiöntötte a kávét, lekéste a buszt. Az ilyen napokon biztos nem teng túl bennünk ez energia.

Hogyan lehet elérni, hogy mégse fásultan üljünk egész nap az íróasztalunk mellett? Honnan jöhet az energialöket? Vehetünk egy energia italt, de az rettentően káros az egészségre.

Alkalmazhatja a cég – ha meg tudja fizetni – Tony Robbinst, aki csodálatos motivációs előadásokat tart, nemegyszer hatalmas tömegeknek. Ő tényleg nagyon magával ragadó, nagyon tud lelkesíteni. De Tony Robbins se állhat mindig ott a hátunk mögött, hogy lelkesítsen, amikor éppen magunk alatt vagyunk.

Szerencsére van egy jó módszer, amivel pontosan meg tudjuk állapítani (mi több, számszerűsítve!), hogy milyen is a motivációs szintünk. Ennek ismeretében, esetleg egy coach, vagy coach szemléletű vezető segítségével meg tudjuk határozni, mit kell tennünk, hogy újra energiával teltnek érezzük magunkat.

Nem biztos, hogy a munkahelyünkön találjuk meg azt, ami lelkesít, feltölt minket. Ebben az esetben máshol kell feltöltenünk energiatartalékainkat. Azonban nem okvetlenül kell azon nyomban felmondani.

Energialöketet adhat a hobbink, valamilyen sport, tánc, kirándulás. Ki, melyiket szereti. Ha valaki például úgy érzi, neki fontos motivátora az Irányító, de munkahelyén ezt nem élheti meg, akkor szervezhet egy focicsapatot, ahol ő lesz a kapitány. Rengeteg lehetőség van, csak kellően át kell gondolnunk, mi ad nekünk energiát.

Egy jó munkahelyi vezető is fel tudja tölteni a beosztottai motivátorait, ehhez azonban jól kell ismerni azokat.  Hadd adjam meg most a választ a legelső kérdésre. Az a fantasztikus eszköz, amivel fel tudjuk mérni, hogy ki, mennyire motivált, és aminek a segítségével ki tudunk dolgozni egy akciótervet arra, hogyan adjunk energialöketet valakinek, vagy az egész csapatunknak, az a Motivációs Térkép. Bátran ajánlom mindenkinek, aki felelősnek érzi magát a beosztottai jóllétéért.

a java most jon footer

Kövesse közösségi oldalainkat!

a java most jon footer

Kövesse közösségi oldalainkat!

Copyright by Vécsey Katalin 2019. Minden jog fenntartva.
Honlap készítője: PRove Kommunikáció

Copyright by Vécsey Katalin 2019. Minden jog fenntartva. Honlap készítője: PRove Kommunikáció