Karácsony = idegösszeomlás?

2019.11.11.

Annak eldöntése, hogy mik az igazán fontos dolgok, nem is olyan könnyű, mint amilyennek látszik.

Most, hogy közeleg a karácsony, nagyon aktuális ez a kérdés. Mindenki tudja, hogy a szeretet ünnepe nagyon gyakran mindenről szól, csak éppen a szeretetről nem. Ahogy közeledik az ünnep, úgy nő mindenkiben a feszültség. Mindenki azon töri a fejét, hogy milyen fontos dolgokat kell még elintéznie, megvásárolnia stb. Ráadásul ott vannak még az óvodai, iskolai, munkahelyi karácsonyi programok, amiket ugyebár nem illik kihagyni. Még akkor se, ha épp a hátunk közepére se kívánjuk. Ezen felül a család összes tagja elvárja, hogy minden tökéletes legyen, valamint azt is, hogy kivétel nélkül mindenkit meglátogassanak, vagy meghívjanak.

Karácsony elképzelhetetlen az alapos takarítás, a véget nem érő sütés-főzés nélkül. Mi is történne, ha egy kis folt maradna valamelyik ablakon, nem lenne kikeményítve és ropogósra vasalva a hófehér abrosz? Ki hallott még arról, hogy bárki arra vetemedne, hogy előre lefagyasztott ételt tálaljon fel az ünnepen! De miért is ne? Nem lenne szebb egy olyan ünnep, amikor ahelyett, hogy a holtfáradt szülők egymással veszekednének, a gyerekekkel játszanának? Vissza lehetne térni a társasjátékokhoz, kártyázáshoz. Jókat lehetne sétálni a szépen kivilágított városban, és ha valamilyen csoda folytán hó is esne, akkor jöhet a szánkózás, hógolyózás. A gyerekeknek sokkal többet jelent, ha velük játszunk, mint az, hogy ragyog-e az ablak. Szerintem számukra az is másodrendű, hogy hány fogásból áll a vacsora. Biztos örülnek minden közösen, jó hangulatban eltöltött étkezésnek, még ha az ételek nem is olyan rafináltak, mintha egy Michelin csillagos szakács készítette volna.

Bevallom, én egy ideje már egy nappal korábban feldíszítem a fát, a sütemények töltelékét és tésztáját is minimum egy héttel korábban elkészítem és lefagyasztom. Időnként még halászlét is rendelek egy étteremből, ha azt szeretnénk enni. Amikor „éberebb” vagyok, már nyáron, vagy ősszel elkezdem megvenni az ajándékokat. Mindent elkövetek annak érdekében, hogy karácsony este semmi „fontos” dolgom ne legyen, csak az, hogy ne legyek fáradt és jól érezzem magam szeretteim társaságában. A magam részéről azokat is megértem, akik elutaznak ilyenkor, és egy wellness szálloda szolgáltatásait élvezik, bár én jobban szeretem az otthoni, meghittebb légkört.

a java most jon footer

Kövesse közösségi oldalainkat!

a java most jon footer

Kövesse közösségi oldalainkat!

Copyright by Vécsey Katalin 2019. Minden jog fenntartva.
Honlap készítője: PRove Kommunikáció

Copyright by Vécsey Katalin 2019. Minden jog fenntartva. Honlap készítője: PRove Kommunikáció