Irányítás, de állandóan? Nem szükséges.

2019.12.04.

Nagyon sok ember fél az olyan helyzetektől, ahol úgy érzi, nem az ő kezében van az irányítás. Az ilyen emberek gyakran túlterhelik magukat, mert egyszerűen képtelenek bizonyos dolgokat elengedni.

Rengeteg vezető, vállalkozó azért dolgozik napi 10-12 órát, mert úgy gondolja, hogy más nem tudná jól megcsinálni azt, amit ők.  Itt azonban felmerül pár kérdés. Biztos, hogy mindent tökéletesen meg tudnak oldani? Mekkora baj származna abból, ha csak megközelítőlegesen lennének „tökéletesen” elintézve a feladatok? És mi lenne, ha egy időre az irányítás is kikerülne a kezükből?

Kiyosaki szerint az önálló vállalkozók például pontosan azért vannak rossz helyzetben, mert nekik egyedül kell minden olyan feladatot ellátniuk, amit egy nagyobb cégnél más és más ember végez el. Az ő esetükben az, hogy az irányítás az ő kezükben van, szükségszerű rossz. Ezek a vállalkozások gyakran nem érik meg az öt évet sem. Ez adódhat abból, hogy az illetőnek nincs meg a kellő tapasztalata, vagy tőkéje, de adódhat abból is, hogy egyszerűen nem bírja a rengeteg ráháruló munkát.

Dr. Csernus „A férfi” című könyvében ezt írja: „ Ha valaki rendelkezik a megfelelő önbizalommal, akkor azt is tudja, hogy nem tud mindent megoldani. Ezért az adott helyzetben ki meri adni a kezéből az irányítást valaki másnak a kezébe …., mert megbízik benne.”

Egy jó vezető megkönnyíti a saját dolgát azzal, hogy delegálja a feladatokat. Mi több, olyan beosztottakkal veszi körül magát, akik az adott szakterületen nagyobb tudással rendelkeznek, mint ő.  Egy munkahelyi vezetőnek nem feladata, hogy mindent maga intézzen el. Ha így lenne, nem lenne szükség beosztottakra. A vezető feladata a munkafolyamat megszervezése, és az irányítás. Önbizalom pont ehhez kell. Hinni kell magunkban, de időnkét dobjuk a lovak közé a gyeplőt, dőljünk hátra, és élvezzük, hogy egy időre mások felelőssége az irányítás!

 

 

a java most jon footer

Kövesse közösségi oldalainkat!

a java most jon footer

Kövesse közösségi oldalainkat!

Copyright by Vécsey Katalin 2019. Minden jog fenntartva.
Honlap készítője: PRove Kommunikáció

Copyright by Vécsey Katalin 2019. Minden jog fenntartva. Honlap készítője: PRove Kommunikáció