Alessandra Daddario és a nyelvtanulás. Hogy jön ez össze?

2024.07.11.

Meglehet, sokan azt fogják gondolni, hogy agyamra ment ez a hőség, ami mellesleg nem is lenne csoda, mégis úgy érzem, az Alessandra Daddario terhességéről szóló egyik cikk elolvasása után nem véletlenül kapcsoltam össze a két dolgot.

Csakúgy, mint ő a terhességével kapcsolatban, sok nyelvtanuló teszi fel magában a kérdést a nyelvtanulással kapcsolatban: „Fog ez nekem sikerülni?” Felmerült már benned valaha ez a kérdés? Amennyiben igen, milyen választ adtál magadnak? Borítékolni merem, hogy nagyon sokan nemmel válaszoltak.

Lényeges ez? – kérdezheted. Ugyan ezt kérdezheti Alessandra Daddario is, hiszen korábban már elveszített egy babát. Igen, MINDEN ezen múlik, t.i. a ffejedben dől el minden. Választhatod a győzelmet, de választhatod a kudarcot is.

Logikusan végig gondolva ezt, teljesen egyértelmű, hogy ha a válasz lehet nem, de igen is, akkor minden „normális” ember az igent kellene, hogy válassza. Ennek ellenére miért választják mégis sokan a nemet?

Ha eleve úgy gondolod, hogy valamit nem fogsz tudni megcsinálni, akkor ezzel mintegy alibit szolgáltatsz magadnak arra, miért nem dolgozol keményen, miért halogatsz, miért nem haladsz a kitűzött célod felé.

Persze ez kényelmes dolog, mert ha már eleve felmented magad a tanulás alól, több időd lesz számodra élvezetesebb dolgokra, mint például egy focimeccs, film, vagy a kedvenc tévéműsorod nézésére, és még sorolhatnám.

Alessandra Daddario most úgy döntött, mindent megtesz a sikerért. Megváltoztatta a hozzáállását, a gondolkodását és aggódás helyett most már örömmel várja a babát.

Ne dőlj be a saját lustaságodnak, vagy kényelem szeretetednek! Változtasd meg te is a hozzáállásodat! Haladj kis lépésekben, de legfőképp adj igent a fenti kérdésre!

A következő legyen az, hogy sorolj fel minél több érvet amellett, hogy miért fog ez neked sikerülni. Ezzel mintegy megerősíted magadat abban a hitedben, hogy menni fog.

Ne hátráltasd magad a gondolataiddal!

 

 

a java most jon footer

Kövesse közösségi oldalainkat!

a java most jon footer

Kövesse közösségi oldalainkat!

Copyright by Vécsey Katalin 2019. Minden jog fenntartva.
Honlap készítője: PRove Kommunikáció

Copyright by Vécsey Katalin 2019. Minden jog fenntartva. Honlap készítője: PRove Kommunikáció