Koronavírus

2020.04.09.

Jelenleg az a kérdés, milyen lesz az élet a koronavírus járvány után. Egyelőre azzal vagyunk elfoglalva, hogy tudunk alkalmazkodni a kialakult helyzethez.

Mindenki más-más stratégiát alkalmaz, máshogy próbál védekezni. De van-e, volt-e már elgondolkozni azon, milyen lesz a jövő. Minden marad a régiben, vagy megpróbálunk kissé jobban bánni ezzel a csodálatos bolygóval, ami még a jelen (nagyon lerombolt) állapotában is éltet minket, szépséget ad nekünk.

Aránylag rövid ideje van jelen életünkben a koronavírus járvány, de ez alatt a rövid idő alatt is elkezdett csodálatosan magához térni a természet. Biztos sokan láttak képeket arról, hogy kezdett el kitisztulni a tengerek vize és a levegő. Igen, a Föld meghálálja, meghálálná, ha vigyáznánk rá, nem csak kizsigerelnénk.

Mit fogunk tehát másként csinálni, hogy jobb legyen az életünk? Semmit? Maradunk olyan önzők, hogy továbbra is csak magunkra gondolunk? Kelleni fog még több ruha, cipő stb., csak azért, mert megvehetjük? Kell-e évente új autó, pusztán azért, hogy eldicsekedhessünk vele? Vagy beérjük a régivel, netán buszra szállunk? És sorolhatnám még a példákat.

Esetleg az élet rákényszerít minket arra, hogy valami új dolgot tanuljunk, új állást keressünk? Talán éppen ez a helyzet adja meg a lökést sokaknak, hogy kilépjenek abból a helyzetből, ahonnan már rég szabadulni próbáltak, csak nem voltak elég bátrak hozzá?

Vagy talán megpróbálunk tudatosabban bánni a pénzünkkel, hogy egy váratlan esemény, mint például most a koronavírus járvány, bekövetkeztekor legyenek tartalékaink? Netán ráébredünk, hogy itt az ideje többet törődni az egészségünk megőrzésével? Mindkét kérdés nagyon fontos, mert sajnos már most nagyon sokan kerültek nehéz anyagi helyzetbe, illetve sokan haltak meg, mert rossz állapotban volt az egészségük.

Nagyon sok mondanivalóm lenne még a témával kapcsolatban, de természetesen mindenkinek a saját belátása szerint kell cselekednie. Itt csak arra szerettem volna felhívni a figyelmet, hogy a rendelkezésünkre álló megnövekedett időben próbáljunk „nagyban” gondolkozni. Ne csak a saját életünkkel törődjünk, próbáljunk pozitív változást előidézni a világban. Ha mindenki csak egy kis jót tesz a világgal, másokkal, a hatás sokszorozódik!

 

a java most jon footer

Kövesse közösségi oldalainkat!

a java most jon footer

Kövesse közösségi oldalainkat!

Copyright by Vécsey Katalin 2019. Minden jog fenntartva.
Honlap készítője: PRove Kommunikáció

Copyright by Vécsey Katalin 2019. Minden jog fenntartva. Honlap készítője: PRove Kommunikáció